Valmöjlig­heter som känns rätt

På Botorget har du möjlighet att välja bland färger, köksutrustning och annat som sätter prägel på ditt hem. En del ingår i hyran, andra kostar en slant extra.

Sätt din personliga prägel på hemmet

Nytt kök, fräscht golv, diskmaskin och egen tvättmaskin? Vi träffar Jonas Klevesand, Kundtjänstchef på Botorget, dit många hyresgäster kommer för att titta, klämma och känna på möjligheterna till personliga tillval.

Botorget är platsen där Hyresbostäders hyresgäster får hjälp med allt från kontrakt och nycklar till frågor om lägenhetsbyte och parkering. Men det här är också en inspirerande plats där man kan botanisera bland tillval, färger och golv.

Hit är alla våra hyresgäster välkomna, hälsar Jonas Klevesand. De flesta kommer hit för att titta på diskmaskin eller tvättmaskin, det är mycket populära tillval i lägenheter där de inte ingår från början.

Hyresgästerna har också möjlighet att få nya anpassade luckor och bänkskivor till sitt kök – det är ett riktigt lyft i de flesta fall. Kostnaden läggs på hyran. Enkelt och smidigt.

Grå nyanser populära

Jonas visar runt bland luckor och handtagskombinationer. Han själv skulle nog välja en slät, ljus lucka och en mörkare bänkskiva.

Men det är nog för att det är så jag har det hemma nu, skrattar han. Jag trivs med det praktiska, en slät lucka är enkel att hålla ren. Olika grå nyanser är populärast idag, jag tror att jag skulle välja en av dem.

Hur gör jag om jag vill fräscha upp mitt hem?

Jag tycker att du tar kontakt med din områdesansvarig och bestämmer tid för ett besök. Sedan är det bara att komma hit och titta och välja. När du väl har bestämt sig tar det ungefär sex veckor innan de nya luckorna och bänkskivan är på plats.

Finns det andra saker man kan göra?

Om du målar på “ett fackmannamässigt sätt” har du möjlighet att få färgen betald av oss. Med “fackmannamässigt” menar vi att det inte ska gå att skilja från att ta in en målare. Det är till exempel viktigt att man skyddar lister och golv och ser till att underlaget är jämnt och fint. Att måla om kan ge ett jättelyft

Mer läsning: